13. lokakuuta 2011

Kuinka poistaa tupakan haju sisätiloista?

Sisällä ei tupakoida - mutta joskus kuitenkin tapahtuu sellaista, että kiellosta huolimatta asiakas tupakoi sisällä. Myös jostain muusta syystä sisällä voi olla pahaa hajua, esim. ruoankäryä, savua tai muuta haittaavaa lemua. Yleensä perusteellinen tuuletus riittää, mutta joskus tarvitaan järeämpiä keinoja hajujen karkotukseen.  
- tuuletus
- ilmanraikastin
- hajunpoistaja
- ionisaattori

Puhdistusliikkeissä on saatavana erityistä hajunpoistajaa tai puhdistusainetta, jolla pitäisi hankalammat hajut lähteä. Joskus olemme tällaista hajunpoistajaa ostettu siivousalan erikoisliikkeestä. Vähemmän vaativaan hajunpoistoon voi yrittää käyttää myös tavallista etikkaa: etikkaa ja vettä kaadetaan laakeaan astian ja laitetaan käsiteltävään tilaan.

Järeämpään hajunpoistoon on olemassa ilmanpuhdistimia tai ionisaattoreita, joilla voi haisevan sisäilman puhdistaa ja desinfioida. Satunnaiseen käyttöön ionisaattorin voi vuokrata. 
Joskus hajun lähde on ja pysyy piilossa. Esimerkiksi rakennuksessa on sellaisia tiloja, johon jyrsijä tai muu eläin saattaa mennä päättämään päivänsä ja poistumisensa jälkeen sulostuttaa tiloja epämiellyttävillä tuoksuilla. 

Eräs asiakas saapui ja muutaman päivän saapumisensa jälkeen alkoi valittamaan epämiellyttävää hajua. Tiloja käytiin haistelemassa - haisee, haisee, mutta hajun lähdettä ei vaan saatu paikannettua. Ja aina vaan haju paheni. Annettiin ilmanraikastajaa, tuuletettiin, laitettiin ensiavuksi hajunpoistajaa. Pyydettiin paikalle rakennusmies, jos jossakin olisi kuollut jyrsijä haisemassa. Rakenteita ei kuitenkaan lähdetty purkamaa, kun asiakkaat olivat paikalla ja hajua ei pystytty paikantamaan. Rakennusmies lohkaisi, että varmaan asiakkaat vievät hajunsa mennessään. Asiakkaiden poistuttua löydettiin haiseva kala leikkuulaudalta keittiöstä. Tämä oli asiakkailta jäänyt ottamatta mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti