19. lokakuuta 2011

Viisumi Suomeen

Tullessaan lomailemaan Suomeen venäläinen asiakas tarvitsee matkaa varten viisumin. Venäjällä Suomen Schengen-viisumeita myöntävät Moskovan suurlähetystö ja Pietarin pääkonsulaatti sekä pääkonsulaatin toimipisteet Murmanskissa ja Petroskoissa. 

Monilla asiakkailla on jatkuva viisumi Suomeen, mutta välillä tarvitaan vahvistus majoituksen varaamisesta viisumin hakemista varten. Tällaisen vahvistuksen olen asiakkaalle antanut, jos asiakas on sellaista erikseen pyytänyt. Vahvistukseen viisumi-anomusta varten olen laittanut seuraavat tiedot: varaajan nimi, varatun kohteen tiedot, aika, henkilöiden nimet, syntymäajat ja passin numerot (tai mitä tietoja asiakas on antanut). Viisumin anomista varten tällaista vahvistusta ei erikseen edellytetä, eikä se ole mikään virallinen paperi. 

Välillä rajalta tulee tiedustelusoittoja, onko meillä sellaista ja sellaista varausta ja onko tämä asiakas teille tulossa. Jos olen asiakkaalle vahvistuksen lähettänyt, niin pystyn asian tiedostoista vahvistamaan. Muista varauksista meillä harvoin on kaikkien asiakkaiden nimiä tiedossa ennen saapumista.  


Seuraavasta linkistä löytyy lisätietoja Schengen-viisumista Suomeen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti